04

May

April

Een veel gehoorde en aloude weerspeuk luid: april doet wat hij wil. En daar is geen worden aan gelogen. Het weer van april kan van jaar tot jaar sterk variëren en ook in één aprilmaand kunnen alle seizoenen voorbijkomen (bron: www.weeronline.nl)

 

HET CAPOEIRA FESTIVAL

Nog een dag dan is het grootste verwacht moment van het jaar officieel gestart. Een heel capoeira weekeind met veel workshops demonstratie en uiteraard het feest!

 

DOCENTEN

MESTRE MARRETA
MESTRE RATINHO
CONTRAMESTRA LISETTE
CONTRAMESTRE IGOR
CONTRAMESTRE JEJECO
PROFESSORA TIGRESA
PROFESSOR CURIÓ
PROFESSOR SIRILO
PROFESSOR DJONGA
INSTRUCTOR MAMA DA BAHIA
INSTRUCTOR FERRUGEM
Nog veel meer!

 

RODA DE SAMBA DEN BOSCH

 

BATIZADO E TROCA DE CORDA ZONDAG 16 APRIL

Binnen capoeira bestaat een traditie die batizado heet en elk jaar plaatsvindt. Batizado betekent ‘doop’. Leerlingen worden gedoopt als echte capoeirista (Iemand die capoeira beoefent). Als nieuwe leerling krijg je een bijnaam die iets specifieks over jou zegt. Deze traditie is ontstaan in het verleden, toen capoeira nog verboden was. Elke speler kreeg toen een bijnaam, om zijn echte naam niet te hoeven onthullen. Deze traditie is behouden.


Voor de gevorderde leerlingen is de troca de corda (koord wisseling) van toepassing. Er wordt tijdens de wekelijkse lessen naar de volgende criteria gekeken: aanwezigheid, gedrag, inzet en ontwikkeling.

 

HET PROGRAMMA

 

By anum|Nieuws|0 comment

Leave a Comment