04

May

Maart

De derde maand van het jaar is weer aangebroken, maart! Een maand die 31 dagen duurt én een maand met vele benamingen. De lentemaand, windmaand, buienmaand, dorremaand en de guldenmaand. Gek genoeg wordt er ook vaak gerefereerd naar de letter “r” in deze maand. Het is tevens een maand waarin veel mensen herstellen van een lange winter. (bron: www.jaarkalender.nl)

 

KENNISMAKEN MET CAPOEIRA TIJDENS HET FESTIVAL

Programma

Vrijdag 14 april Opening

van 18:30 tot 20:30 uur BBS Boschveld

Edisonstraat 17, 5223 CD ’s-Hertogenbosch

Zaterdag 15 april Street capoeira, workshops en rodas

Street Capoeira

van 13:00 tot 14:00 uur Grote Kerk Den Bosch

Kerkstraat 20,5211 KG ’s-Hertogenbosch

Workshops en Rodas

van 14:30 tot 18:00 uur Sportzaal Churchilllaan

Churchilllaan 81, 5224 BT ‘s-Hertogenbosch

Roda de Samba de Den Bosch

vanaf 22:00 Bossche Brouwers  a/d vaart

Tramkade 29, 5211VB ’s-Hertogenbosch

Zondag 16 april Batizado en Troca de cordas

Batizado, troca de corda en afsluiting roda

van 14:00 tot 17:00 uur Sportzaal Churchilllaan

Churchilllaan 81, 5224 BT ‘s-Hertogenbosch

 Save the date!

 

BATIZADO E TROCA DE CORDA

Binnen capoeira bestaat een traditie die batizado heet en elk jaar plaatsvindt. Batizado betekent ‘doop’. Leerlingen worden gedoopt als echte capoeirista (Iemand die capoeira beoefent). Als nieuwe leerling krijg je een bijnaam die iets specifieks over jou zegt. Deze traditie is ontstaan in het verleden, toen capoeira nog verboden was. Elke speler kreeg toen een bijnaam, om zijn echte naam niet te hoeven onthullen. Deze traditie is behouden.

Tijdens de batizado krijgen leerlingen ook een gekleurd koord wat hun niveau aangeeft. De batizado is vergelijkbaar met het krijgen van banden/slips bij bijvoorbeeld karate/judo.

Voor de gevorderde leerlingen is de troca de corda (koord wisseling) van toepassing. Er wordt tijdens de wekelijkse lessen naar de volgende criteria gekeken: aanwezigheid, gedrag, inzet en ontwikkeling.

 

MUZIKALITEIT

Berimbau, atabaque of pandeiro. Het maakt niet uit wat je wilt leren. Net als vorig jaar gaan we weer iedere vrijdag een moment besteden aan de muzikaliteit van capoeira. Iedereen is welkom vanaf 18:30 uur bij BBS Boschveld.

By anum|Nieuws|0 comment

Leave a Comment