Capoeira lessen

Capoeira is een uniek combinatie van sport en cultuur  die zorgt voor  veel energie en plezier. Het is goed voor je conditie, lenigheid, kracht, reactievermogen en zelfvertrouwen. Bovendien is capoeira ontzettend leuk om te doen!

Onze capoeira lessen worden dagelijks gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er zijn specifieke lessen voor volwassenen en ook voor kinderen.  Tijdens de les wordt aandacht gegeven aan de conditieverbetering, zelfvertrouwen, beheersing, reactievermogen, balans, muzikaliteit en zelfverdediging.

Voordelen van capoeira

Stressreductie: Door regelmatige capoeira te oefenen wordt je ontspannen, blij en voel je lekker in je veel omdat de capoeira oefening verhoogt endorfines, waardoor u in een betere stemming komt binnen een korte tijd.

Kracht: De capoeira beoefenaars verplaatsen zich altijd op hun handen met handstands, radslag, enz. Dit zorgt voor een duidelijke verbetering op de functionaliteit van het lichaam. Ook, zoveel van de bewegingen vereisen om de abs en kernsterkte aan te gaan. Capoeira-training zorgt ervoor dat het lichaam in staat is om de moeilijkheden van de ingewikkelde bewegingen aan te pakken. De bewegingen maken doorgaans langzame en snelle spiervezels, verbeteren ademhaling en bloedstroom, flexibiliteit, hand- en oogcoördinatie, evenwicht en nog veel meer.

Flexibiliteit: Sommige capoeira beoefenaars zijn in vergelijking met ernstige yoga-praktijken in termen van hun flexibiliteit. Maar zelfs degenen die hun flexibiliteit gematigd verbeteren, verminderen hun risico op letsel en verhogen hun dagelijkse mobiliteit.

Cardio en uithoudingsvermogen: Vaak worden atleten uit verschillende sporten verbaasd als ze zich van een capoeira workout voelen. Dit komt doordat capoeira op unieke manieren spiergroepen en cardio fitness gebruikt. Intense capoeira praktijk kan enorme hoeveelheden energie vereisen. Dit, in combinatie met een constante herhaling van bewegingen en technieken, maakt capoeira een waardevolle cardio-oefening die uithoudingsvermogen kan bevorderen.

Algemene conditie: Capoeira zal uw kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen verbeteren, waardoor uw algemene fitness verbeterd wordt. Het kan even duren voordat u fit bent, maar zodra u capoeira serieus neemt, kunt u de foto van de fitness worden.

Verhoog vertrouwen: als er niets anders is, is capoeira perfect om een ​​gevoel van trots en vertrouwen in te stellen voor iedereen die praktijkt. Niet alleen voelt u zich sterker en moediger wanneer u comfortabel bent in de jogo (spel), u zult vertrouwen vinden in het weten dat u uniek bent onder uw collega’s omdat u dingen kunt doen die ze niet kunnen voorstellen.

Leef authentiek: Capoeira is een totaal lichaam, geest en emotionele expressie. Het gaat om je hele authentieke persoon. Als men meer vertrouwen in de vechtsport krijgt, groeit hij of zij meer zelfvertrouwen in de mogelijkheid om zijn unieke stem uit te drukken.

Ontmoet nieuwe mensen: Wanneer u lid bent van een capoeira groep, wordt u deel van een familie. U ontmoet mensen uit uw eigen stad en over de hele wereld door capoeira evenementen en oefeningen. Capoeira is tegelijkertijd een grote gemeenschap en een diep individuele ervaring. Je krijgt de mogelijkheid om dingen te doen die het grootste deel van het grote publiek nooit zou kunnen dromen. En daardoor ontdek je een echt gevoel van uniekheid.

Leer een nieuwe taal: U mag niet vloeiend worden (hoewel dat altijd een mogelijkheid is), maar er is geen twijfel dat u begrijpt en misschien een beetje Braziliaanse Portugees spreekt.

Meer informatie over een nieuwe cultuur: Capoeira is sterk verbonden met Afrika en Brazilië. In een tijd waarin veel vechtsporten worden verminderd tot aërobe oefeningen en koekiesnijder dojos, behoudt capoeira al zijn wortels en tradities.

Veel gestelde vragen

Is capoeira iets voor mij?
Capoeira heeft veel verschillende aspecten, waardoor deze sport bijna voor iedereen iets in huis heeft. Om te ontdekken of capoeira iets voor jou is kun je een keer langskomen voor een proefles! Neem makkelijk zittende sportkleding mee en je bent klaar voor een eerste capoeira les.

Moet ik lenig zijn om capoeira lessen te kunnen doen?
Nee. Je hoeft niet al lenig te zijn. Door de capoeira les wordt je wel steeds leniger, wat je na verloop van tijd zult merken. Jij hoef ook niet een goed  conditie te hebben voordat je met capoeira lessen gaat starten. Dit krijg je vanzelf wel nadat je een tijd de lessen volgt.

Vanaf welke leeftijd kan ik aan de capoeira les meedoen?
Bij ons capoeira kindergroepen mogen kinderen vanaf 6 jaar met de lessen meedoen.

Voor wie is capoeira geschikt?
Capoeira ken geen leeftijd, geslacht, kleur, geloof, mentale- fysieke handicap of nationaliteit. In andere woorden is capoeira voor iedereen en iedereen kan capoeira leren.

Mag ik een een keer komen voor een proefles?
Ja, iedereen die kennis met capoeira wil maken is altijd welkom voor een proef les  en deze is helemaal gratis!

Welke kleding moet ik dragen tijdens de les?
De eerste maand kun je in makkelijk zittende sportkleding komen trainen. Na deze periode dient je de capoeira trainingskleren te nemen. Jij kunt die bij ons bestelen.

Ik speel al capoeira bij een andere groep, maar wil graag een capoeira les bij jullie komen volgen, kan dat?
Ja, dat kan.  Maar jij moet een losse les bij de docent betalen.

Kan ik tijdens de les een capoeira instrument leren spelen?
Ja, natuurlijk. Dat is ook een onderdeel van de capoeira les.

Kom langs en beleef de capoeira in het echt. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over capoeira lessen, neem gerust contact met ons op.